1. Home
 2. Professionals
 3. Babygebaren Specialist...

Babygebaren Specialist Opleiding

Heb je altijd al wat met gebaren willen doen? Wil je graag binnen jouw werk of eigen praktijk gaan werken met Babygebaren? Of zoek je als ouder naar een stevige verdieping in jouw mogelijkheden met of kennis van Babygebaren? Ben je op zoek naar een gedegen opleiding hiervoor, gericht op kwaliteit en inhoud? Dan is de Babygebaren Specialisten opleiding wat voor jou!

De Babygebaren Specialisten opleiding wordt gegeven door Lissa Zeviar en is in totaal vier dagen. Er worden ook lessen ingevuld door enthousiaste gastdocenten, kundig en zeer gerenommeerd op hun vakgebied. Gebieden die worden behandeld zijn onder meer de aspecten van kinderontwikkeling en taalontwikkeling, maar ook kennis over de dovencultuur en gebarentaal. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de methode, maar vooral ook hoe je deze informatie overbrengt.

Inhoud van de lessen:

 • Presentatie van het Babygebaren programma
 • Groepsdiscussie over de verschillende stadia van de ontwikkeling van een kind
 • 'De meest gestelde vragen door ouders'
 • Gebarentaal en de dovengemeenschap
 • Het opzetten van een eigen cursus Babygebaren
 • Hoe implementeer je Babygebaren in een stad
 • Informatie over hoe Babygebaren Nederland jou kan ondersteunen
 • Rollenspel
 • Voorlezen met gebaren
 • Studenten presentatie

Omdat we het niveau van gebaren belangrijk vinden, willen we dat iedereen die als Babygebarendocent aan de slag gaat ook voldoende gebarenkennis heeft. Voor diegene die dat niet hebben wordt er een verplichte cursusdag Nederlandse Gebarentaal gericht op Babygebaren gegeven. Deze NGT dag wordt gegeven voordat de Specialisten opleiding van start gaat. De locatie is in Amsterdam en de docente is Lissa Zeviar. De kosten van de NGT dag zijn € 80,=.

Als er aan de gestelde eisen is voldaan, wordt de opleiding afgesloten met een certificaat dat geldig is voor de duur van drie jaar. Met dit certificaat kan de Babygebarendocent zich aansluiten bij de Babygebaren Nederland Groep. Dit houdt in dat, afhankelijk van welk lidmaatschap je kiest, je gesteund wordt door Babygebaren Nederland, je kunt deelnemen aan de Babygebaren Regio Overleggen (BRO) en aan het Babygebaren Landelijk Overleg (BLO), je nascholing kunt volgen en hierdoor gegarandeerd bent van een hoge kwaliteitsnorm en door nascholing te volgen jouw certificaat na drie jaar verlengd kan worden. Tijdens de opleiding wordt hierover meer informatie gegeven.

De kosten voor de gehele opleiding van vier dagen bedragen €595,= . Dit is inclusief koffie, thee, lunch, Babygebaren cursus- en activiteitenboek en een docentendraaiboek.

Wil je deelnemen aan de opleiding tot Babygebaren Specialist dan vragen we je om een e-mail te sturen naar info@babygebaren.nl. Daarin geef je informatie over jezelf, welke opleiding je gedaan hebt, wat voor werk je momenteel doet, wat je al van Babygebaren weet en wat je er mee wilt gaan doen. Vergeet vooral niet je volledige naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een telefonische intake.

Mocht je nog andere geïnteresseerden kennen, stuur deze informatie dan gerust door, voorlopig kan Nederland nog wel wat Babygebaarders gebruiken!

 

Alle babygebaren specialist opleidingen

Het Babygebarenboek

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Vul hieronder jouw emailadres in:


We vertellen je het laatste nieuws rondom cursussen en babygebaren.

top